20 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei. A fost lansat un timbru poștal


20 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei. A fost lansat un timbru poștal
gov.md 
Astăzi marcăm 20 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei, cu această ocazie la Chişinău a fost lansat un timbru poștal aniversar.
Cu acest prilej, prim-ministrul interimar Natalia Gherman a adresat un mesaj de felicitare  secretarului General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland: „Acest eveniment ne oferă oportunitatea de a evalua parteneriatul cu Consiliul Europei, care s-a dovedit a fi unul extrem de important în procesul de construire a tinerei noastre democrații. Multe dintre reformele și realizările din Republica Moldova au fost posibile exclusiv datorită sprijinului și expertizei Consiliului Europei. Obiectivul nostru cel mai important rămâne trecerea la etapa de post-monitorizare a Republicii Moldova de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei”.
 
Și liderul PLDM Vlad Filat a plasat un mesaj de felicitare pe o rețea de socializare: „În cei 20 de ani de la aderarea țării noastre la Consiliul Europei, Republica Moldova a trecut prin multe transformări democratice. Mă bucură faptul că avem parteneri de încredere, care de-a lungul timpului ne ghidează în procesul de europenizare și modernizare a țării noastre.”

La 13 iulie 1995, în cadrul unei ceremonii oficiale la Palatul Europei din Strasbourg, Republica Moldova a semnat Convenția Europeană a Drepturilor Omului şi Protocolul II la acest document, precum şi Convenţia-cadru privind protecţia minorităţilor naţionale. Prin aceasta, țara noastră a acceptat principiile de bază ale Consiliului Europei - democraţia, statul de drept şi drepturile omului, fiind prima ţară din spaţiul CSI, care a obţinut un asemenea statut.